Romatizma tedavisi için Saman Spası Şifadır …


SAMAN BANYOSUBugüne kadar samanla cilt bakımı yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Meğer samanın hiç bilinmeyen faydaları varmış. Öyle ki, lüks bir spa yöntemi olarak da kullanılıyor. İtalya’daki Heuband Spa, müşterilerine saman banyosu sunuyor ve bunun, romatizmayla ilgili problemleri azaltıp, vücudu canlandırdığına inanılıyor. Peki saman bunu nasıl yapıyor?

Bu uygulamada kullanılan samanlar, tarlada doğal olarak bulunan yağlarla dolu oluyor ve bunun için de samanlar, özellikle sabah erken ya da akşamüstü geç bir saat gibi belli vakitlerde toplanıyor. Samanın terapi amacıyla kullanılmasının geçmişi, çiftçilerin uzun ve yorucu bir iş günü sonrası samanların üzerinde uyuduğu 1800’lü yıllara dayanıyor.

Çiftçiler samanların üzerinde yattıktan sonra, yoğun geçen iş günü sonrasında kendilerini dinlenmiş ve fiziksel açıdan rahatlamış hissediyorlarmış. Samanın rahatlatıcı bir etken olarak kullanılması devam ederek günümüz İtalya’sına kadar gelmiş. Spadaki saman banyosundan sonra, müşteriler havlulara sarınıyor, böylece yağların vücut tarafından emilmesi devam etmiş oluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir