Spaların Güvenli Olması Şifadır…

ImageHandler

Masaj, yüz bakımı ve vücut tedavisi benzeri profesyonel spa tedavileri su bazlı olabilirler. Bu nedenle spa tesisleri yerel düzenlemelerle ve uygulanan sağlık ve güvenlik gereklilikleri ile tamamen uyumlu olmalı, kaza riskini sınırlamalı ve bir kaza söz konusu olduğunda durum tespiti yapmalıdır.

Dünyanın önde gelen gözetim, denetim, test ve belgelendirme şirketleri ile  dünya genelinde sahip olunan uzmanlıktaki Türkiyede de faaliyet gösteren şirketler ile bağlantıya geçilerek;  Spa tesisiniz içerisinde güvenliğinizi, sıhhi kaza ve olay riskini azaltmak için uzmanlardan yararlanılmalıdır. Bu değerlendirmelerde mevcut spa uygulamalarının doğru şekilde değerlendirilmesi ve durum tespiti mahiyetindeki değer yönetimi aracı olarak kullanılabilecek konsolide raporlarla destek verilmesi gereklidir.
İyi spa uygulamaları kilit alanlara odaklanılmalıdır.

Spa uygulama tetkikleri: Tesisinizin iyi spa uygulamalarına ne kadar uyum sağladığını belirlemek için düzenli tetkikler yapılmalıdır.  Altyapı, su temini, tesis, misafir güvenliği, servis kalitesi, temizlik ve sağlık, kimyasal maddelerin kullanımı ve tesisi yönetiminin durumu incelenmelidir.

Prosedür, uygulama ve kayıtların gözden geçirilmesi: Temizlik, test ve bakım konularında operasyonel prosedürlerin ve denetimlerin günlük olarak gerçekleştirildiğini garanti eden bir kayıt defteri tutulmalıdır. Tüm faaliyetlerin düzenli gözden geçirilmesi  ve her ziyarette kayıtların denetlenmesi gereklidir.

Numune alma ve test hizmetleri: Havuz ve spa suyunuzun akredite laboratuvarlar aracılığıyla yerinde analiz edilmesi. Lejyonella da dahil olmak üzere mikrobiyolojik parametreler test edilmelidir.

Sağlık Hizmeti Alım Belgesi :  Spanızın hizmetlerinden yararlanan müşterilerinizin düzenli sağlık kontrollerinin tam olduğuna dair belgelerin müşterilerinize spa hizmeti öncesi imzalatılması gereklidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir