ABHYANGA MASAJI ŞİFADIR …


Yaşamın stresinden bedeniniz nefes alamaz olduysa size önerimiz Abhyanga…

Ayurvedik tüm vücut masajı, her şeyden önce vücuda hedefli bir şekilde ılık yağların, Susam, hardal, zeytin, kokonat gibi taşıyıcı yağların ısıtılarak vücuda dökülmesiyle başlayan bir masaj türüdür. Ayurvedik masajların en temelidir.
Ilık yağ ile gözenekler açılır ve yağın vücuda alımı kolaylaşır, dokulardaki toksinlerin çözülmesi sağlanarak vücuttaki toksin atılımına yardımcı olunur. Vücudun, ruhun ve zihnin sıcak ayurvedik yağlarla harmoniyi yakalaması ve rahatlamasını sağlar.
Ayrıca ılık yağ kasların gevşemesine de yardımcı olur. İsteğe göre kişiye özel aromatik yağlar da ılık yağa eklenebilir. Kaslara ve yağ dokusuna yapılan bu geleneksel Hint masajı aynı zamanda enerji kanallarından geçerek vücuttaki enerji akışını da dengeler. Kullanılan teknikler ve baskılar Batı masajlarından çok farklıdır. Baskılar kişiyi rahatsız etmeyecek şekilde, hareketler ise akıcıdır. Baskılar Batı masajlarının aksine kalpten dışa yani uzuvlara doğrudur.
Bunun amacı toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olmaktır. İyi bir dolaşım, sağlıklı bir yaşama giden yollardan biridir. Abhyanga da dolaşım sistemini uyarır ve düzenler. Vücudu kuvvetlendirir, toksinleri uzaklaştırarak vücuttaki bozulmaları yavaşlatır.
Vücutta stres sonucu meydana gelen kasılmaları çözer ve kişiyi rahatlatır. Özellikle Vata tipi vücuda sahip kişilere sıcak bir ortamda, yoğun ılık yağ ile yapılan Abhyanga çok iyi gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir