Tuz Terapisi – Haloterapi Şifadır …

Tuz Terapisi Nasıl Uygulanır ?Tuz terapisi seansı 20-40 dakika arasındadır. Tuz terapisinin Başlangıçta 5 gün üst üste daha sonra da Mümkünse ayda bir kez alınması tavsiye edilir.
45 dakikalık bir seans boyunca insanın almış olduğu tuz miktarı bir çorbada bulunan Tuzun 10 / 1 i kadardır.

Terapi süresince çalan müzik ve loş ortam kişinin rahatlamasına yardımcı olur.

Hangi durumlarda tuz terapisi tavsiye edilir?
Sağlıklı insanlarda stres Atıcı özellikleri taşıması yanında, aşağıda belirtilen hastalıklarda rahatlatıcı etkisi bulunmaktadır;Sık görülen viral enfeksiyonlarda, öksürük ve soğuk algınlığında,Astım Hastalarında,Kronik KBB (Kulak-burun-boğaz) hastalıklarında,Bronşit hastalığında,Sık görülen kulak enfeksiyonlarında,Alerji kaynaklı cilt sorunlarinda,Alerjik soğuk algınlığında,Egzama ve deri iltihabı hastalıklarında,Sedef hatalığında,Uykusuzlukta,

Hangi durumlarda tuz terapisi tavsiye edilmez?
Ateşli enfeksiyonlarda,Kalp yetmezliği olan kişilerde,Yüksek tansiyon hastalıklarında

Tuz Odası Ziyaretçileri Cezbediyor. Seans süresince ziyaretçilerimiz kokusu olmayan ve gözleri tahriş etmeyen tuz aerosol atmosferi içinde bulunurlar. Tuz bulutu vücudumuza iki yolla girerek vücudun savaşması için yardımcı olur. Yararlı maddeler vücudumuza ciğerlerimizden solunum ve deriden emilim yoluyla girerler. Böylece kan ve lenf dolaşımının gelişmesini sağlar.

Tuz terapi odalarının özel tasarımları sakinleştirici ve yatıştırıcı ortam sağlar. Bu özel ortam sayesinde günlük kaygı ve düşüncelerden uzaklaşırsınız. Sağlığınızı düzenleyici bu seanslarda konforlu koltuklarla uyumlu rahatlatıcı beyaz duvarlar, dinlendirici müzik, hafif ışık ve taze temiz hava size eşsiz bir ortam sunar.


Tuz odaları günlük stresten kurtulma ve sağlık geliştirme gibi farklı amaçlar için kullanılabilir. Ziyaretçilerin haftada iki seansa katılması ise gribe, öksürük, sinüzit, alerji gibi rahatsızlıklara karşı güçlü bağışıklık kazanmasını sağlayacaktır. Tuz odası tedavi prosedürü 20 ile 40 dakikalık kesintisiz seanslar şeklindedir. Hamile bayanlar ve çocuklar için hiçbir sakıncası yoktur.
Neden Tuz Odası?

Tuz Odası 4 hedefe etki eder: Tuz Odaları Genellikle tek veya iki odalı olarak tasarlanırlar. ek odalı sistemlerde halojeneratör hasta odasına yerleştirilir. İki odalı sistemlerde ise hasta odasından ayrı olarak halojenaratörün veya kontrol panelinin olduğu operatör odası bulunur. Hasta odasının yapısında hasta alma kapasitesi göz önüne alınmalıdır. Kişisel hijyen ve yeterli havalandırma için kişi başına 4 m3 hacimden daha az ortam olmamalıdır. Odanın büyüklüğü konusunda ise bir sınırlama yoktur ancak en iyi verim aralığında olması için odanın 150 m3 den daha fazla hacimde olması önerilmemektedir. Sağlık personelinin prosedürü kontrol etmesi açısından bu tür sistemler daha uygundur. Sistemlerin teknik kapasiteleri hasta odasının -her bir bölüm kendi mikroklima ortamını sağlamak koşulu ile bölümlerden oluşmasına olanak sağlar. Hasta odasındaki duvarlar, dekoratif elemanlarla birlikte, eşsiz bir teknoloji yardımıyla doğal tuz ile kaplanır. Tuz kaplı duvarlar estetik durmasının yanında ses yalıtımını, sıcaklığın ayarlanmasını, odadaki nemi ve aerosol ortamının bakterilerden arınmasını sağlar. Hastanın bulunacağı oda genellikle aydınlatma, ses ve video sistemleri ile donatılır. Bu sebeple hastalar konforlu koltuklarda oturarak kendisi için hazırlanan bu odanın tadını çıkartabilir. Hasta odasındaki tuz aerosolü halojeneratör aracılığı ile oluşturur.Tek odalı sistemlerde ise halojeneratör direk olarak hasta odasında bulunur.

TUZ ODASININ FAYDALARI

Her yaştan insanlar Tuz Terapisinden yararlanabilir. Krili hava ve tozlu alanlarda çalışan kişiler için özellikle yararlıdır. Çünkü bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalanmayı önler, vücudun zararlı toksinlerden temizlenmesine yardımcı olur.

Tuz Odasının Terapötik değeri kanıtlanmış olduğundan aşağıdaki rahatsızlıkları olan kişilere yarar sağlayacaktır:
· Solunum hastalıkları

· Astım

· Nefes darlığı ve göğüs sıkışması

· Bronşit

· Bronşiyal Hiperaktivite

· Bronş Tüpü İltihaba

· Akciğer Kronik İnflamasyonu

· Sinüslerin Kronik İnslamasyonu

· Soğuk Algınlığı ve Grip

· Öksürük (özellikle geceler ve egzersiz sonrası)

· Viskoz Balgam ile Öksürük

· Kistik Fibrozis

· Toz Hastalığı (Pnömokonyoz)

· Kulak Enfeksiyonları

· Anfizem

· Solunum yollarını sık akut hastalıkları

· Saman Nezlesi

· Larenjit

· Mukozal ödem

· Farenjit

· Pnömoni (Akut dönemi atlattıktan sonra)

· Mevsimsel Alerji

· Sinüzit

· Sigara içip öksürenler

· Bademcik iltihabı

· Solunum enfeksiyonları

· Rinit ve Solunum alerjileri

· Hırıltı

TUZ TERAPİ NEDİR?

Tuz Terapi : (Speleotherapy veya Halotherapy) doğal kuru tuz ile tamamen her yeri kaplanmış Tuz Odası’nda gerçekleştirilen bir uygulamadır.

Bu uygulamanın solunum ve cildimizin üzerinde olumlu bir etkisi vardır. Aldığımız nefes içinde mikroskobik tuz partikülleri içermektedir. Bu da vücudumuzun toksinlerden temizlenmesine yardımcı olur. Tuz terapisi güvenli ve hiç bir yan etkisi yoktur.

Tuz partikülleri vücudumuzun bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde önemli olan; negatif iyonları, pozitif iyonlar haline dönüştürür.


TUZ TERAPİ NASIL OLUŞUR ?
Tuz Terapi, doğal tuz ile kaplı Tuz Odalarında belli bir süre kalma ilkesine dayanmaktadır. Tuz Odaları iyonize hava ve doğal tuz maddesi ile doymuş- küratif bir düşük konsantrasyonda, yüksek tuz mevcudu olan yerlerdir. Tuz Odalarının duvarları mikroklima kontrollü sıcaklık be nem ile birlikte oluştuğundan, hipo-bakteriyel ve alerjen içermeyen bir haba ortamı yaratır. Bu hava vücudumuzun solunum sistemini temizler, negatif itonlar, bakteriyel çoğalmaları yavaşlatır, solunum yolu hastalıklarına karşı direncimizi arttırır, solunum sistemimizi temizler. Bu etkisinden dolayı; astım, bronşit, sinüzit, pnömoni tedavileri için hem yetişkinlerin hemde çocukların kullanması faydalı olur. Tuz Odasındaki tuz partikülleri, yüksek oranda mineral içeriği nedeniyle cilt üzerinde faydalı bir kozmetik etkiyede sahip olduğu bilinmektedir. Ayrıca vücuttaki varsa iltihabı azaltır ve antimikrobiyal etkisi vardır.

Tuz Terapisi Tarihçesi

Günümüzde yeni ortaya çikan terapi dallarindan bir tanesi de tuz terapisidir. Tarih boyunca saf, rafine edilmemis kaya tuzunun akciger derinliklerinde antibakteriyel ve antimikrobiyal faydalari oldugu kabul edilmistir. Son yillarda tüm solunum hastalari ve dogal astim tedavisi için dünyadaki tuz magaralarina yapilan ziyaretler dogal tuz havasinin inanilmaz iyilestirici özelliklerinden dolayi artis göstermektedir. Çogu ülkede kullanilan bir metot olan tuz terapisinin ülkemizdeki örneklerinin ilerleyen yillarda daha da artmasi bekleniyor.

Tuz terapisi ayrica “HALO THERAPY” olarak bilinir. Tuz Odasi olarak da bilinen terapi özellikle egzamadan alerjiye oradan da astim arasinda degisen solunum ve cilt sorunlari çeken kisiler için tasarlanmistir. Klinik testlerde tuz terapisinin solunum ve cilt hastaliklarinin çesitli belirtileri gidermede etkili oldugu kanitlanmistir.


Tuz Terapisi 19. yy. ortalarinda; Felix Botchkowski adinda Polonyali bir saglik yetkilisinin; tuz madenlerinde çalisan isçilerin akciger hastaliklarina yakalanmadiklarini kesfetmesiyle basliyor. Bunun üzerine Krakow yakinlarinda açmis oldugu “tuz klinigi” halen faaliyette göstermektedir.

Ayrica II.Dünya savasinda siginak olarak kullanilan tuz madenlerinde uzun süre kalan vatandaslarin astim ve diger solunum hastaliklarindan arindiklari tespit edilir. Zamanla tuz odalari gelistirilerek tüm dünyada yayginlasir ve modern insanin vazgeçilmezi haline gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir